sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Hulinaa ja huisketta

Viime kirjoituksesta kulunut taas liikaa aikaa...ja tapahtunut paljon viime kirjoituksen jälkeen.

Tärkein asia alkuun: YsTäVäNi ELsA SuOmEsTa SaApuI tÄnÄän NaiRoBiiN! Tai Elsa saapui yhdessä ystävänsä kanssa, ja ovat täällä reissaamassa kolmisen viikkoa. Elsa jääkin tänne sitten puoleksi vuodeksi samaan hommaan missä itse olen ollut tämän vuoden. Ihanaa olla täällä yhdessä, kaksi Afrikkasielua. Aion myöskin hypätä samaan bussiin näiden tytsyjen kanssa ja lähteä käymään Ugandassa laskemassa kosket ( jos uskallan) ja yön yli kestävälle ratsastussafarille sekä haistelemaan ja ihastelemaan Kampalan katuja.
Kestävyyttä tullaan tarvitsemaan 12 h yhdensuuntaisessa bussimatkassa, apuaaa :O

Pakko kertoa myös yhdestä uudesta kokemuksesta. Tunnetusti olen suuri kulttuurin ystävä. rakastan erilaisia teattereita, musikaaleja ja näytelmiä. Soolotanssiesitystä ennen perjantaita en kuitenkaan ollut vielä aiemmin nähnyt. Ja tilaisuus oli myöskin varsin historiallinen, sillä Tero Saarinen Suomesta esitti Nairobissa viimeisen näytöksen omasta Hunt-soolostaan. Hän on esittänyt kyseistä tanssia jo 12 vuotta ja Nairobin esitys oli järjestyksessa 147. Tanssi oli huikea, ja oikein hengästytti esityksen jälkeen, niin voimakastunteinen tanssi oli.  Upeaa oli myös erilaiset valoeffektit tanssin aikana. Tanssi oli modernia tanssia jossa tarinan ideana oli se, miten kova ja ankara on ihminen on itselleen  ja toisaalta miten ihminen on itselleen myöskin paras motivaattori. Sellainen oman itsensä tutkiskelu kahdesta eri näkövinkkelistä.

Eilen hulinat jatkui kun lähdimme perheen äidin kanssa markkinoille etenkin ihastelemaan kaikkea ihanaa käsityötä. Tietysti jotain tarttui mukaankin, mutta kaikkeudessaan se markkinatunnelma on mieletön. Sillä aikaa perheen muksut olivat myymässä marsuja toisilla markkinoilla. Marsut ovat lisääntyneet ei kiitetyllä tavalla joten jollain konstin niistä oli eroon päästävä, ja hyvää työtä he tekivätkin ja myivät lähes kaikki myynnissä olleet karvapallot.

Illalla olimme vielä tuttavaperheen luona viettämässä 1-v synttäreitä. He ova adoptoineet vauvan Mogran orpokodista ja juhlimme näitä asioita eilen oikein olantakaa. Kyllä oli mukavat juhlat, ja kotiin tultiinkin vasta aamutunneilla. Sitten lähes koko yön odottelin puhelua Nairobin lentokentältä, koska lento laskeutuu Afrikan kamaralle. Tämä päivä mennytkin jutellessa niitä näitä, matkalaisten toipuessa pitkästä lentomatkasta ja itse toipuen ehkä parista liiallisesta valkkarilasillisesta ;) Noh mutta illallinen kynttilänvalossa tähtitaivaan alla ei ollut paha päätös tälle viikonlopulle.

Kaikki loistavasti ja Nairobi kuittaa.

Markkinapaikka
Jaana koriostoksilla...

Tero Saarinen-Hunt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti